pensionadas.reismee.nl

IJsland; walvissen, geisers, watervallen en het nationaal park.

Op weg naar New York even een stopover in IJsland. Icelandair biedt die mogelijkheid en het is een aanrader. Wat een mooi land. Schoon, fris en bijzonder vriendelijke mensen. Onze eerste dag hier zijn we walvissen gaan spotten. Gehesen in een waterdicht en winddicht pak met de boot de ijszee op. Uiteraard moet je een eind varen om deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Alleereerst werden we ' getracteerd' op dolfijnen. Ze van zo dichtbij te zien is geweldig. Echter het zien van de eerste walvis was spectaculair, we hebben twee soorten gezien en volgens de boot eigenaar mag je dan van geluk spreken. Ik moest me even realiseren dat wat je op teevee ziet in de natuur films hier niet mogelijk is. De schipper respecteert de natuurlijke leefomgeving van deze beesten en houdt dan ook afstand. Natuurlijk had ik ze het liefst naast de boot zien zwemmen, maar dat kan niet en het is goed zo. De boot waar ik op zat is niet de enige......

Even over onze kamer bij Elsa via airbnb. Opnieuw hebben we het super getroffen. Elsa heeft aan alles gedacht. Een kast vol handdoeken, tandpasta, koekjes en chocolaatjes, alles in overvloed. De bedden slapen super en het is echt schoon. Geen teevee, maar daar hebben we toch geen energie meer voor als we ' s avonds op de kamer aankomen.

Onze eerste kennismaking met IJsland was dat het hier om een prijzig land gaat. Een flesje wijn in de tax free shop kost €14.00 en dan heb je echt geen grand cru, integendeel.... Een busreisje van 45 minuten ( van de luchthaven naar de stad) kost €20.00) een glas wijn in een restaurant €14.00. Je ziet dan ook geen dronken mensen op straat ????. Ook regende het bij aankomst en leek het er even op alsof we op de maan terecht waren gekomen. Geen sprietje groen en slecht onderhouden huizen. Dit beeld is veranderd na gisteren. Een tour over het eiland laat zien dat het meer is dan dat. Het toerisme zorgt voor een grote financiele impuls en er wordt dan ook veel gebouwd. Veel nieuwbouw in de buitenwijken van Reykjavik waar onder veel hotels. Vorig jaar hebben 2.3 miljoen mensen IJsland bezocht.

Gisteren hebben we de grand golden circle tour gemaakt. Tijdens deze tour zie je de highlight van IJsland. Ga zo proberen wat foto's te sturen zodat jullie mee kunnen genieten. Echt bijzonder; kratermeer, watervallen, geisers en het nationaal park. Vandaag wordt het een kerkbezoekje, musea en shoppen....maar daarover later meer.

Reacties

Reacties

Mia

Zo eilandbewoners ,het bootwerkers pak aan de wilgen gehangen .Een ruig land ,met veel natuurschoon hebben jullie aanschouwd ,maar aan de foto's te zien wel mooi .Hier zit het er voor jullie bijna op ,door naar de volgende bestemming .gr mij

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!